Medarbetare

”Jag har själv drivit träningsanläggningar men allt sedan 1984 har affärsutveckling varit det som drivit mig.”

Konsultationer, utbildningar, företagsutvärderingar, rekonstruktioner m.m. Viking är också etableringsansvarig i Europa.

Bakgrund Jag tog in CMS affärssystem i Sverige 1995. Eftersom jag drivit s.k. gym under 80-talet så var jag väl insatt i branschens dilemma. CMS var svaret på många frågor och jag insåg snabbt att detta system skulle förändra vår bransch. Min bana som konsult påbörjade jag dock långt innan det, året var 1982, jag startade då mitt första konsultföretag.

Mycket tack vare den erfarenhet jag redan hade som konsult och tidigare gymägare insåg jag CMS unika model. Under första året var jag mest sysselsatt med översättningar men allt sedan 1996 har jag utvecklat specialanpassade lösningar för stora och små träningsanläggningar. Fokus har varit lönsamhet, något jag brinner för.

Idag lägger jag stor del av min tid på att vidareutveckla dessa affärssystem, områden som kundservice, marknadsföring och försäljning är alltid i behov av förändring. Ledarskap och ekonomi är också sådant som alltid är spännande att arbeta med och inom vår bransch finns idag stort behov av utveckling på dessa områden.

Jag älskar utmaningar och löser gärna problem, speciellt intressant är konceptmarknadsföring, frågor runt hur vi kan göra våra produkter och tjänster bättre/unika så att vi kan särskilja oss från övriga aktörer. Detta kan ofta handla om unika tjänster och produkter. Ett exempel är Menyträning som jag fick varumärkesskydd på 1997, idag har det fått den uppmärksamhet som jag hoppades på. Vi har nu kommit till den fas då våra kunder själva får tidsbestämma sin träning.

Andra spännande områden är prissättningens stora mysterium, hur kan man behålla kunder inom olika prissegment i samma företag? Hur kan vi leverera rättvisa tjänster med innehåll som våra medlemmar uppskattar och samtidigt bygga långsiktig lönsamhet? Hur kan vi kombinera profilmarknadsföring med kampanjer etc. Detta och mycket mera driver idag mig framåt.

Blogg Jag bloggar här på cms-sweden.com Vill du diskutera dessa frågor med mig så är jag alltid intresserad! Du kan följa mina idéer och tankar delta gärna!

Lite om mig:

Född: 1955
Bor: 100 meter från kontoret!

Intressen: Jag har alltid varit intresserad av sportdykning som jag hållit på med i 40 år. Jag åker gärna skidor, helst utför. Medlem i munskänkarna och jag har nyligen fått mitt gröna kort i golf. Dessutom är jag närmast ett freak när det gäller att ha ”koll på fakta”.

Hälsningar Viking Bergström

Viking Bergström – Senior konsult

Fler medarbetare