Medarbetare

”Jag jobbar med Gruppträningutbildning, konsultationer och GX Trac”

 

Elenor Sognefors

GxTrac – CMS Supertrainer

Bakgrund För nästan exakt 20 år sen startade ombyggnationen av en gammal biograf till vår träningsanläggning ”Royal Sports Club”. Jag hade ingen roll i träningsavdelningen utan öppnade en lunchrestaurang på klubben. Det var hårt arbete som efter ca 1 ½ år slutade i nedläggning och en helomvändning för mig i min yrkesbana. Med god hjälp och med målmedvetenhet förvandlades jag från ”ett taktlös kylskåp” till en frälst aerobic – instruktör. På den tiden hade vi också problem med att få vår träningsverksamhet att generera någon form av plus siffror och varje månad var en kamp om överlevnad.

År 1996 blev vi 2:a Gym att ansluta oss (lite stolthet) till CMS. Sen gick det fort och vårt ”gym” ändrade totalt skepnad och blev en Club. Det var redan på den här tiden som jag och Viking började prata gruppträning. Vi kände båda två att det saknades ett system för vår största personalgrupp, nämligen instruktörerna. Jag var i samband med detta runt på några av CMS anslutna träningsanläggningar och hade inspirations klasser, hjälpte till med schema läggning och delgav mina erfarenheter om gruppträning.

Tiden gick och av flera orsaker anslöt vi oss till SATS (år 2000) Den främsta anledning var just att SATS kunde erbjuda vår Club en utveckling av gruppträningen (all träning egentligen) De verkade framåtsträvande och proffsigt. Jag på min anläggning kunde luta mig tillbaka och bara bli ”matad” av utbildningar, nya träningsprodukter och program. Mina instruktörer fick vidareutbildning och massor av inspiration, vilket skapade en härlig anda i gruppen . Och för min del sparade jag en massa tid och energi. Men även solen har fläckar…och det går jag inte in på här och nu. Men efter knappt 4 år bröt vi vårt avtal med SATS i samförstånd.

Ödet var på vår sida och vi fick möjlighet att komma tillbaka till CMS (hösten 2004) Nu var jag om möjligt ännu mer på ”G” med att implementera gruppträning inom CMS, jag hade ju upplevt alla fördelar med detta . Så i januari 2005 hade jag och Viking vårt första möte om hur detta skulle kunna bli verklighet och en utveckling för klubbarna inom CMS. Vi har sedan dess haft en kontinuerlig dialog som har resulterat i att vi äntligen har tagit det första och största steget på vår väg till ett system för gruppträningen; GX Trac. Under AMT i våren 2008 höll jag i LOP 3 mötet. Syftet var att få en lägesrapport av CMS anläggningars representanter. Vissa frågeställningar hade lagts ut på hemsidan inför mötet och de behandlades under dessa dagar.

Snabbt förstod jag att intresset var stort och att alla såg brister på sina anläggningar och för sina instruktörer som behövdes åtgärdas. Vi kände att en utbildning – ett system för våra instruktörer var nummer ett. Inkludera denna stora personalgrupp i CMS och Clubtänkandet. Utbildningen som jag levererar heter GX Trac”

Elenor Sognefors
CMS Träning & Hälsa, Nyköping
Super Trainer i Gruppträningsstem, Gx Trac

elenor@cms-traninghalsa.com
070-5217802

Lite om mig:

Född: 1969
Familj: Andreas & dotter Milla My
Klubb: CMS Träning & Hälsa i Nyköping
Arbete: Delägare tillsammans med min mor Kristina och hennes man Hans.

Elenor Sognefors – Supertrainer
Elenor Sognefors

Fler medarbetare